Sunday, August 16, 2009

Luka Di Lutut Balut Satu Kaki?


C-bOk ada melihat rakaman tangkapan Wong Chuan How, pembantu khas kepada Ronnie Liew, Exco Kerajaan Negeri Selangor di dalam TV baru-baru ini. Apa yang jelas, pembantu khas tersebut yang cuba melarikan diri, meronta-ronta sehingga cedera lututnya akibat terjatuh.

Hari ini keluar di dalam beberapa akhbar utama gambar Wong Chuan How yang berbalut satu kaki. Berdasarkan kepada kenyataan beliau, kaki itu dibalut akibat kecederaan yang berlaku semasa tangkapan berkenaan.

Wah hebat lakonan Wong Chuan How ini. C-bOk musykil sedikit dan nak bertanya. Kalau ada yang boleh jawab, silalah jawab.
  1. Kalau lutut yang cedera kenapa balut sampai ke buku lali?

  2. Doktor mana yang merawat kecederaan lutut tapi balut kat betis kaki?

  3. Doktor ini (balut kat betis, sedangkan lutut yang cedera) lulusan dari mana?

  4. Siapa pengarah drama ini?

8 comments:

AnTi AljUbuRi said...

Sama macam Anu War al juburi gak punya kelentong. Sakit tulang pinggang pakai brace kat leher ..ka kah kah.

Kerana nak tarikk simpati, orang pakai bengkong di dalam, dia pakai bengkong di luar baju .. apa punya al juburi daa

Junah said...

Salam,

Sendiri cari kecederaan pulak tu. Sawan babi btul la.

peminat filem said...

tontonilah filem terbaru
"tersungkur di pintu tangga"
dibintangi oleh hero baru malaya Wong Chuan How,dibantu oleh-para pegawai sprm,pdrm,peguam wong,tukang angkat masuk kereta,tukang marah kat sprm dan tukang tolak kerusi roda kat hospital.
penghargaan (berlakon di belakang tabir)doktor yang beri mc selama 5 hari.

Anonymous said...

PR kan raja sandiwara. skrip tu mesti anwar yg tulis dah tu dia suruh Ronnie arahkan. tapi ramai gak yg bodh dan bahlol percaya ckp mereka ni.

cucujawa9295 said...

Muka dia pun macam babi, makan pun makan babi jadi tak heran la perangai pun macam babi. Entah tunggu masa ja nak transform jadi babi.

Dasar cina dayus. Berani di tempat orang. Kalau di Tanah Besar China nun agaknya lama dah mati kena tembak.

AntiHero said...

sandiwara ohh sandiwara pasti klip video wong kene tahan sprm akan memenngai anugerah paling berprestij di muka bumi ini hehehe
www.antihero2009.blogspot.com

Anonymous said...

Aku rasa kaki dia kena hempap dgn Bik mama Mah lar...Kn si Mah tu baru jd caunselor Unisel ..die mmng lyk pn untuk post 2...http://3.bp.blogspot.com/_snvxpmtrq20/So4nq6QTdwI/AAAAAAAAAh4/1av2Btf5J8E/s320/030b4204a71139bef8ad7a84d633cef4.jpg

zachary said...

sila baca ulasan blog YB Zul Kulim, sehinggakan beliau sendiri jelek dgn perangai dan lakonan PR walau pun beliau sendiri adalah YB PR.