Friday, August 28, 2009

Permatang Pasir: Gagal Menghayati Prinsip "Rakyat DiUtamakan"?

1 Malaysia sudah tahu BN gagal di Permatang Pasir. Kepimpinan sudah pun menyatakan bahawa satu "Post-motem" akan dibuat untuk mengenalpasti punca-punca kekalahan BN di kerusi DUN N11 itu.

C-bOk rasa tak susah untuk mengenalpasti masalahnya. Masalahnya ialah kepimpinan di Permatang Pasir (pemimpin kecil dan besar) gagal memahami prinsip 1Malaysia - "Rakyat diutamakan". Rakyat mahukan pemimpin yang "bebas dari kontroversi".

Apakah kempimpinan (kecil dan besar) sudah membuat penilaian yang mendalam terhadap calun yang diketengahkan? Ini bukan kegagalan calun, tetapi kegagalan pemimpin di dalam membuat keputusan.

Bak kata Nabil ... "lu fikirlah sendiri".

2 comments:

SpotTheBloggers said...

Salam hormat,

Selamat datang ke SpotTheBloggers!. Blog anda telah disenaraikan kedalam BLOGGER'S DIRECTORY kami. Sila buat bantahan sekiranya blog anda hendak dikeluarkan dari senarai ini. T/K.

Selamat berkarya

SSS said...

Tuan,

Maafkan kami kerana membuat jemputan kepada Tuan secara am seperti dibawah:-

Yang berbahagia Dato/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Dengan segala hormatnya kami memaklumkan bahawa kami akan melancarkan portal “Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)” di

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Kami menjemput anda untuk melayari laman web tersebut selepas Sambutan Merdeka 12tengahmalam pada 31 Ogos 2009. Anda dipersilakan untuk melayari tab “e-patriot”

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/)

di mana kami telahpun menyenaraikan laman citra anda di bawah senarai “e-patriot” (“Patriots displaying SSS Logo”). Kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami yang tidak terhingga di atas sokongan anda terhadap Kempen SSS ini apabila anda telah mempamirkan logo SSS di laman citra anda. Terima kasih di atas sokongan berterusan anda terhadap Kempen SSS ini.

______________________

It is our honor to inform you that we will be launching "Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)" portal at

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com

Please visit the website after the 12midnite Merdeka celebration on 31 August 2009 and check out the "e-patriot" tab

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/).

We have listed your blog site under the "e-patriot" list (Patriots displaying SSS Logo). We wish to record our utmost appreciation for your support toward SSS campaign by displaying SSS logo at your blog site. Thank you for your continuous support toward the SSS campaign.


Terima kasih.

Satu Sekolah Untuk Semua